Omdat Uw intresse gaat naar de AmStaff is het vanzelfsprekend dat wij u ook informeren over de rastypische kenmerken. Het betreft hier geen gedetailleerde uiteenzetting maar alleen een omschrijving van de belangrijkste kenmerken.
De American Stafford is een kort gebouwde sterke hond, hij heeft een brede diepe borst en een goed ontwikkelde achterhand. Zijn hoofd is middelgroot met een brede schedel en hij heeft duidelijk afgetekende kaken. Zijn gebit is scharend, de oren mogen gecoupeerd of ongecoupeerd. Let wel; honden in België gefokt mogen sinds 1 oktober 2001 niet meer gecoupeerd worden. Zijn vacht is kortharig en komt voor in verschillende kleurvariëteiten. Een AmStaff geeft de indruk van grote kracht in verhouding tot zijn lichaam. Hij zit stevig in elkaar, is sterk gespierd en erg lenig waardoor hij zijn kracht en wendbaarheid goed kan combineren. De AmStaff is een standvastige, intelligente, betrouwbare en eerlijke hond. Wanneer goed gesocialiseerd is hij erg gesteld op kinderen en mensen in het algemeen. Ook met ander huisdieren kan hij zeer goed overweg. De AmStaff is een echte gezinshond en vraagt om gezelschap. Hij is door zijn afmetingen dan ook de ideale huishond en vertoeft graag in de nabijheid van zijn gezin. Zoals de meeste honden dus geen hond voor een hok in de tuin maar gezellig bij ons in huis.
Zoals voor elke hond is ook voor onze AmStaff een goede opvoeding noodzakelijk. Indien men niet weet waar men hiervoor terecht kan vraagt men best advies aan de fokker of eventueel via de ASTCB. Een deskundige begeleiding draagt vanzelfsprekend bij tot het welslagen van de opvoeding van je pup. Goede gewoontes of slechte gewoontes het worden gewoontes voor het leven en dat kan soms tegenvallen.
De American Stafforshire Terrier Club Belgium wenst u alvast veel succes met de keuze en de aanschaf van uw AmStaff en hoopt u als lid te mogen ontmoeten op één of andere activiteit. Mocht U nog vragen hebben aarzel dan niet ons te contacteren , wij staan u graag bij met het nodige advies.

Rudi Smolders.

geen enkel stuk tekst mag gecopieerd worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur.